You are not logged in.

• Login

Zapraszamy na nowe Forum - http://www.4story.pl/forum/index
Obecne pozostaje jedynie do odczytu.

Ariost

Przybłęda

• "Ariost" is male

Date of registration: Jul 18th 2011

Server: Mortal

Kingdom: Derion

Guild: Pradawni

• Send private message

5,601

Tuesday, February 21st 2012, 1:06am

To ja dodam coś od siebie w tej sprawie , Nie z tp tylko po zajęciu terenów w ardir braku obrony sojuszy w gebrze marszem ruszyliśmy z bucika od tibered to tyco bo przecież tam nie ma sojuszu więc kto tam będzie się rzucał a i tak 3 terenów nikt nie odbije , więc wjazd przez bramę ( BRAMĘ NIE TP ) ruszyliśmy szybko pod patrona i ja tam nie widziałem was byście otwierali tylko wylecieliście z tp za nami pod patrona a po przejęciu cyt. ,, Mi bramę otwieramy a ci przejmują " rozwalające heh a co dalej chyba F.O.C.H bo cisza w tyco ale co tam dowiaduje się jeszcze czegoś Że w szale wściekłości :D wykorzystaliście Wagabunde i wy jako ich najemnicy by nam uniemożliwić dostać się na zamek I TO się nazywa szczyt chamstwa , nie spodziewałem się tego po Kazamie którego znałem sporo czasu i szanowałem jako gracza a on odwala taki numer o głupi jeden teren przez który cały derion ucierpiał Jak i My i Wy i słuchy mnie doszły że TE zostało puszczone specjalnie na nas ale nie będę wnikał w to dalej , więc że wczoraj nie było nikogo z zarządu malkuth to postanowiliśmy uderzyć na Tyco , o dziwo all twierdze puste ( kto by się spodziewał) więc jedno dobre pt na wieśniaka reszta łowców potem dżungle zbiórka by zaatakować ardir bo cyrgon się już zjawił ale niestety spóźnienie ale nic więc ruszyliśmy pomóc na Małej w gebrze , zbiórka w opuszczonej i wymarsz , pod bramami czerwono ale z taka siłą zmiażdżyliśmy Ich , szybki wjazd pod górkę oczywiście już plecy były lecz udało się przejąc , gz dla HellSing :) potem wybicie all towarzystwa i koniec wojenki .

Co do wcześniej mam przeczucie że ZT będzie się mściło bo jak za 1 teren tak po chamsku pojechali to za 3 strach się bać ...

psotnica111

Przybłęda

Date of registration: Oct 16th 2011

• Send private message

5,602

Tuesday, February 21st 2012, 8:38am

Witam:)

Gratki zamkow:) Dziekujemy Deliadzie za zaproszenie na zamek, bo do konca nikt nie wiedzial gdzie pojdzie:) Nie wiem tylko po co to glupie pisanie :) Walka piekna w Ardir a jednak mozna zdobyc zamek majac wyrownane sily i atakujac a nie broniac wystarczy dobra komunikacja na czacie i ts:))

I moze jest troszke balaganu w TE ale staram sie jak moge, wole miec 80 zadowolonych graczy niz jednego marude w gildii, i dopoki kojot nie wroci bede sie starac by gildia dalej trwala i robila co do niej nalezy:) Wiec kochani Thunderzy musicie mnie znosic, A szlachetni derionczycy, ci ktorzy nas tak nienawidza tolerujcie nas chociaz:).

Pozdrawiam

• "dreamthief" is male

Date of registration: Jul 26th 2009

Guild: 5517 <3

• Send private message

5,603

Tuesday, February 21st 2012, 8:53am

Co do niedzielnych wojen warto pogratulować Valorkom. Jeden zamek oddany za free ( tu w polityke gildii się nie mieszam, widocznie tak miało być ) a na pozostałych z tego co tu opisujecie dobre bitki były. Wojna w Gebrze obfita w PO ale czuć niedosyt bo przeciwnicy skupiali sie bardziej na sprawdzaniu wilgotności gleby na zamku niż na jakiejkolwiek walce. Od początku wojny czekaliśmy tylko na rozkaz Furka aby zmiażdzyć i wycisnąć do respa przeciwników.

Wczorajsza wojna jak najbardziej udana. Bitka przed małą wioską świetna, a następnie udany podbój. Oby więcej takich wojenek gdzie pozostali po zdobyciu terenów pomagają w atakach. Wspólnymi siłami można cuda zdziałać.
PrzezPomylke - Łucznik 90 lvl

xUltimate - Mag 90 lvl

• "DeVvVastatoR" is male

Date of registration: Dec 12th 2010

• Send private message

5,604

Tuesday, February 21st 2012, 6:11pm

Wczorajsza wojna jak najbardziej udana. Bitka przed małą wioską świetna, a następnie udany podbój. Oby więcej takich wojenek gdzie pozostali po zdobyciu terenów pomagają w atakach. Wspólnymi siłami można cuda zdziałać.
Dokładnie...tak zmasowanego ataku nie było od dawna. Jak się chce to strona przeciwna potrafi się zmobilizować i przeprowadzać konkretne szturmy. Wszędzie konkretne bitwy były.... było mineło,miejmy nadzieję że się to powtórzy.

Jaja z Miśka były jak przed wojną miał "pe vał pe" 13lv woj vs Kuptas (+30lv). :D :rofl:

Wracając do wojny niedzielnej... :blackeye: "chUOpaki" z "Sy Fu" mnie pobili strasznie :blackeye: i zmusili tym samym do wstawienia tego ss'a rankingu...
http://imageshack.us/photo/my-images/96/wojnav.jpg/

Teraz już widać że SF to same nupy.
PS. nie ma tu wszystkich SF podanych bo reszta miałą najema (no chyba że są gdzieś pod Robercikiem82 to już naprawde wstyd :D upaść tak nisko :P )

PS. Chillos aka Glacjuszu... Vallana (Rizii) jest już zajęta :( wybrała takiego najgorszego RMC Mortalu - Izdona. A pffff! :x
4Story jest TYLKO grą , a 90% ludzi CAŁKOWICIE o tym ZAPOMINA. :|
To tylko ZABAWA - jak się coś nie podoba to WYLOGUJ SIĘ.
Zawsze im mniej osób tym mniej obciążony serwer. ^^

DeVvVastatoR -wojownik 90lv /ON
Vivienn -RMC 90lv /ON

karol77727

Przybłęda

Date of registration: Mar 25th 2009

Occupation: obibok

Guild: HellSing, VigoriS

• Send private message

5,605

Tuesday, February 21st 2012, 10:41pm

Nom wojna w Gebrze fajna przez 10 min potem mi neta wcielo w eter i pograne bylo :( No ale coz raz na wozie raz na kozie :) Co do walk tygodniowych piekna sytuacja nastala w poniedzialek tym szturmem na gebre ^^ Mily widok jak nagle czerwone kropeczki z taktyka znikaja i sie kumuluja pod tp (dobrze ze sie nie zapchal ^^) Dzisiaj tez pieknie bylo :) Jak widac i w tygodniu potrafimy Valorkow wycisnac z twierdz jak niechcianego pryszcza ^^ Pogratulowac Paskudkowi (wiadomo czego) jak i nabytku w postaci 2 kaplanek biegajacych za nim na smyczy oby tylko bankowe go obejmowalo i nie padl bidulek ^^
To jest juz koniec nie ma juz nic.. Jestesmy wolni mozemy stad isc..

Valai

Przybłęda

• "Valai" is male

Date of registration: Apr 26th 2011

Occupation: Ucze Się

Guild: Buu

• Send private message

5,606

Wednesday, February 22nd 2012, 8:00am

Wojna dosyć ciekawa. Szybka akcja na ardir. Potem piękna obrona w małej wiosce ;]. Aż się zdziwiłem jak TE oraz inne gildie zostały wypchnięte z małej.
Buu

MY NIE UCIEKAMY MY WALCZYMY DO KOŃCA

POTOM Z IS'A MÓWIMY STANOWCZE NIE!!

MargoD

Przybłęda

• "MargoD" is female

Date of registration: Jun 30th 2011

Occupation: ERROR 404

Guild: ERROR 404

• Send private message

5,607

Wednesday, February 22nd 2012, 10:42am

no właśnie i czy tak nie powinno być? szybkie akcje na jednym terenie a na drugim solidarna obrona?
Fajnie, że Bóg stworzył mnie kobietą, mogę śmiać się i płakać na przemian - bezkarnie- bo zmienna jestem :monster: . Na zegarku powinnam mieć zaznaczone fazy a nie godziny, bo nigdy nie wiem, kiedy dosięgnie mnie intelektualny niż lub niepohamowana chęć na słodkości tego świata. ^^

---------------------------------
Drakensang-Grimmag. ;)

xInna

Przybłęda

• "xInna" is female

Date of registration: Feb 1st 2012

Occupation: Sanitariusz

Kingdom: Valorian

• Send private message

5,608

Wednesday, February 22nd 2012, 12:28pm

Hejoo,gratki trzech zameczkow dla valo a liczylam na 4 8) .Osobiscie bylam na Hased i wojenka byla bardzo ciekawa Zakon jak zawsze pokazal ze liczy sie zabawa chodz moim zdaniem cos im brakowalo i przez to przegrali :S .Mialam nadzieje ze pojawi sie na zamku pewien denerwujacacy mag i liczylam ze go ubije pare razy lecz niestety nie bylo go :S ...
Ps.Wybaczcie ze tak puzno pisze nie bylo mnie pare dni ;)
http://www.youtube.com/watch?v=S1aUag6wGTo&feature=relmfu chcesz wiecej poszukaj ;)

Evo$

Kłusownik

• "Evo$" is male

Occupation: Spalony Słońcem

Guild: Zakon Templariuszy

• Send private message

5,609

Wednesday, February 22nd 2012, 1:12pm

Witam,wczorajsza wojenka ciekawa 2 tereny w Hased a potem pomoc na Malej Wiosce duze lagi <musialem okno otworzyc zeby mi kompa nie wysadzilo w powietrze ;) >potem walka przed brama i na drodze do tej twierdzy sporo Po i ciekawie. Valo staralo sie zdobyc kazdy metr tej drogi.Araniero wylacz te zdalne sterowanie tej wyrzutni rakiet...pozdro

Ps.Ktos tu slucha Trance i do tego Armina!!!To juz jest skandal :P
http://www.youtube.com/watch?v=dIF4CXvFrmE

Powstaliśmy z krwi przelanej na bitwach,
W oczach płonie gniew, z ust płynie modlitwa,
Nasz ognisty rydwan jest gotowy do szarży,
Serca wybijają rytm wojennych marszy
Każdy z ludzi walczy w imię własnych zasad,
I nie ważne jaki kraj, jakie wyznanie czy rasa,
Nasza siła to władza, pęka ostatnia nić
Dzisiaj wschodzi czarne słońce, jutro nie będzie już nic

Richelieu

Kłusownik

• "Richelieu" is male

Date of registration: Feb 16th 2011

Guild: HONESTATIS

• Send private message

5,610

Thursday, February 23rd 2012, 7:25am

reasumujac wracaj ezen na valo bo na derionie chlopie masz za duza gebe za malo znaczysz i jedyne co potrafisz to zamieszczac blazenskie posty na forum
hehehhehehe : dobre dobre - proponuje dalej nie odnosić się do postów czasówkowego i dać mu wolną rękę na pisanie czego chce.

Podziękowania za prezenty zamkowe 3:1 . Ale wiecie gdzie leży problem i jak widać w tym tygodniu się to nie powtórzy. Ale cuda się zdarzają .

andrzejml

Przybłęda

Date of registration: May 9th 2011

Location: Chcesz być zerem? Z Dera stań się Thunderem !!!!!! (przeżuty, łatwe czelady, łaska coyota, tchórzostwo!!!!)

Guild: PRADAWNI

• Send private message

5,611

Thursday, February 23rd 2012, 10:48am

Na Derionie wielki bałagan i haos panuje i nie widać iskierki nadzieji by coś się zmieniło. Dziwi mnie jedynie jedna rzecz - jak to ktoś kiedyś napisał najwiekszym błędem Der było powstanie gildii UnDeads gdy ten twór się rozpadł PT z UnDeads (Cyrgon, Marian, Danpirka ....) zamiast zasilić jedną z czołowych Gildii Derionu (ZT, Vigoris, swojej nie będę wymieniał :)) wskrzeszają TRUPA patrz Malkuth gildię która praktycznie już nie istniała. Z poczatku plany i aspiracje z czasem Danpirka z-ca Malkuth - ucieka do TE, stanowisko ze zdziwieniem przejmuje sam EZEN, Cyrgon Mistrz i kilka osób aktywnych a podczas wojen do Gildii trzeba przechodzic bo najmów już nie ma ze względu na małą liczbę członków. Po co ten respirator??? Gdyby nie Buuu sojusz Ardir słabej gildii Pradawnii z jeszcze słabszą gildia Malkuth nie miał by sensu. Mi pozostaje wykonywać tylko rozkazy i polecenia na wojnach ale osoby decyzyjne niech sami sobie odpowiedzą czy brnąć dalej w tym (moim zdaniem złym) kierunku. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem jezęli tak to przepraszam.

loozacki

Przybłęda

• "loozacki" is male

Date of registration: Aug 14th 2010

Guild: DresiarskieCzopki

• Send private message

5,612

Thursday, February 23rd 2012, 11:36am

A od roku widziałem TYLKO 1 RAZ przejęty zamek TYCO, dlaczego ?
Albo układy albo faktycznie Derion jest słaby by pokonać 30- 40 osób ;]
A niby wychwalają się EQ, kto co nie ma ;]
Jak dla mnie to szambo do ogarnięcia, przypomnę sobie wypad na Tyco z Agonami to aż mnie ściskało z tego co tam się działo.
"daj bufy" moja odpowiedź była "nie" wyjaśnienie : "Bicie PO na własną rękę, odchodząc z PT jest zenujace" do puki nie zaczeli sie wszyscy rozłączać to mielismy szanse na zamek, nagle wszystko prysło i zaczęła się totalna samowolka.
Czekam na zagładę:thumbup:
Gram bo gram, przyzwyczajenie do ludu...

Loozaacki - mag 25 lvl w fazie rozwoju
Pysiuniaa - mag 45 lvl w fazie rozwoju (postać żony)
DarkPriest12 - Kapłan 90 lvl mentor pozostałych ;] (wspólne konto)

• "dreamthief" is male

Date of registration: Jul 26th 2009

Guild: 5517 <3

• Send private message

5,613

Thursday, February 23rd 2012, 12:26pm

Na Derionie wielki bałagan i haos panuje

Doskonałym przykładem była wczorajsza wojna. Do końca nie wytrzymałem bo niesamowite lagi + totalna dezorganizacja skutecznie mnie przekonały do wyłączenia gry. Ataki na Tyco bez ładu i składu z padalca małymi grupkami, co jest kompletnym absurdem przy tak dużej ilości broniących. W centralkach wszystkich terenów same Valory , nawet nie ma gdzie wyjść i się bić bo się zostanie zmiecionym przez dziesiątki czerwonych kropek.

Proponuję dalej stać na zbiórkach do 19:50- 19:55 i dać przeciwnikom możliwość ustawienia szczelnych obron twierdz i grupek na środku czyszczących wstających na respie.

od roku widziałem TYLKO 1 RAZ przejęty zamek TYCO, dlaczego ?
Albo układy albo faktycznie Derion jest słaby by pokonać 30- 40 osób ;]

Tutaj to chyba lekko naciągane bo sporo razy udało się przejąć Tyco, aczkolwiek to TE zdecydowanie panuje na tym zamku.

Kiedy do Tyco wpada naprawdę mocny skład i na wojnie każdy słucha dowódcy to wtedy zazwyczaj nie ma problemu z wygraniem. W większości przypadków wkrada się trochę dezorganizacji i zamku nie udaje się zdobyć ( o ile po morderczych tygodniowych bataliach Tyco nie zostaje oddane za darmo bez prawa do ataku nawet).

Podsumowując , trzeba zakasać rękawy i nie osiadać na laurach po jednej czy dwóch udanych wojnach.
PrzezPomylke - Łucznik 90 lvl

xUltimate - Mag 90 lvl

Ezenthard

Kłusownik

• "Ezenthard" is male
  • "Ezenthard" has been banned

Date of registration: Sep 6th 2009

Occupation: Spamowanie na forum ku uciesze ludu.

Guild: Malkuth

• Send private message

5,614

Thursday, February 23rd 2012, 3:48pm

reasumujac wracaj ezen na valo bo na derionie chlopie masz za duza gebe za malo znaczysz i jedyne co potrafisz to zamieszczac blazenskie posty na forum
hehehhehehe : dobre dobre - proponuje dalej nie odnosić się do postów czasówkowego i dać mu wolną rękę na pisanie czego chce.

Ryszardzie największy i najslitaśniejszy przyjacielu wszystkich ludów wpierw powiem tak : odnośnie kazama to mylił się co do mnie, że tylko potrafie zamieszczac blazeńskie posty na forum, ale co do Cb to na pewno nie, więc już wracając do tego co cche powiedzieć, słitaśnie, że Honestatis chce iść na Ardir, może uda nam się dzięki temu sklad na Tyco wystawić.

Milego dnia życzy Ryszard & Spam Company
i Ezen

@DOWN

Ryszardzie troche Ci nie wypaliło to pytanie retoryczne ;D takie bez sensowne z lekka, ale no, grunt że jest
Mortal Valorian - ArrowOfEzen , 90lvl kapłan
Mortal Derion - xChrystiaN , 84lvl kapłan

"Nauczmy się kochać Gondka - tak szybko odchodzi [*]"

This post has been edited 1 times, last edit by "Ezenthard" (Feb 24th 2012, 12:45pm)

AleTypek

Przybłęda

• "AleTypek" is male

Date of registration: Oct 14th 2011

Occupation: Doradca Sprzedaży

Guild: Malkuth

• Send private message

5,615

Thursday, February 23rd 2012, 9:39pm

Say no to racism

Richelieu

Kłusownik

• "Richelieu" is male

Date of registration: Feb 16th 2011

Guild: HONESTATIS

• Send private message

5,616

Friday, February 24th 2012, 6:51am

Loozii - aż tak źle nie jest xd - Derion dalszym ciągu ma znacznie lepszą organizację od nas na Valo to nie podlega dyskusji . W tym tygodniu jest ciekawe rozdanie - jak TE uzyska nominacje na Tyco to rozpalą grila w niedzielę ale jak Niepokonani sięgną to może być różnie bo do końca nikt nie będzie wiedział gdzie pójdzie TE bo na tą chwilę w 80% do TE nikt nie przychodzi na zamek. Każda ze stron ma swoje problemy u nas też są chapacze PO - xd
Pytania Retoryczne na niedzielę
powiedz mi od kiedy dowodzisz Zakonem

This post has been edited 1 times, last edit by "Richelieu" (Feb 24th 2012, 6:59am)

XFurionX

Przybłęda

Date of registration: Jul 23rd 2009

Occupation: Walką o lepsze jutro

Guild: VigoriS

• Send private message

5,617

Sunday, February 26th 2012, 8:43pm

Gebra...Masakra po calosci:/ liczylismy na cos wiecej, ze moze TE przyjdzie SF czy cosik a tu nic:/ ....masakra w doslownym tego slowa znaczeniu, ale wielki szacunek dla przeciwnika ze mimo slabego skladu pokazal sie na zamku i walczyl do samego konca.Pozdrawiam
Pierwszy login:31.03.2009

http://www.youtube.com/watch?v=x3ZfnCbS5yI

we fight together we die together

• "DeVvVastatoR" is male

• Send private message

5,618

Sunday, February 26th 2012, 9:02pm

Wojna w Ardir piękna do samego końca. Ani na chwile palce mi nie zeszły z klawiatury... Ciągłe zawroty akcji i przejmowanie statuetek. SF odwaliło kawał dobrej roboty. A wiadomo:jest SF ---> jest zabawa! :P Przeciwnik stawiał nie lada opór ale dało się go pokonać i w procentach i killach. Ooo i nawet GM Garica był :rolleyes: Widziałem że nawet NooStara wywaliła bo stała koło niego jak on zlagowany stał na środku walki z kijem. Miał szczeście że nie przy wieży stał bo by się z nim źle skończyło :)
Podsumowując - wojna jak najbardziej udana i obfita w PO.
Wynik 3-1dla Valo . Do zobaczenia za tydzień. ;)
4Story jest TYLKO grą , a 90% ludzi CAŁKOWICIE o tym ZAPOMINA. :|
To tylko ZABAWA - jak się coś nie podoba to WYLOGUJ SIĘ.
Zawsze im mniej osób tym mniej obciążony serwer. ^^

DeVvVastatoR -wojownik 90lv /ON
Vivienn -RMC 90lv /ON

xSchlank

Przybłęda

• "xSchlank" is male

Date of registration: Feb 12th 2012

Occupation: Klepanie walo

Guild: Zakon Templariuszy :)))))

• Send private message

5,619

Sunday, February 26th 2012, 9:07pm

Na Hased wojenka bardzo fajna, obfita w po i pełna zwrotów akcji. Gratulacje dla wygranych i do zobaczenia za tydzień!

żellek

Przybłęda

Date of registration: Nov 26th 2011

• Send private message

5,620

Sunday, February 26th 2012, 9:14pm

Wojna w hased, jak na TE przystało pełna wskrzeszajek i potek z IS, Kojot I Killer byli z nami :D

Tak serio to w moim odczuciu byla super zabawa, pomimo to ze z początku wojny znaczną przewage mial przeciwnik. Dziekuje Zakonowi za zabawe, do przyszłego tygodnia ;)