You are not logged in.

• Login

Zapraszamy na nowe Forum - http://www.4story.pl/forum/index
Obecne pozostaje jedynie do odczytu.

Bananek

Ban stały

• "Bananek" is male
  • "Bananek" has been banned

Date of registration: Dec 23rd 2009

Occupation: Morderca

Server: Mortal

Kingdom: Valorian

Guild: MorderczeBanany/ThunderElite

• Send private message

701

Sunday, May 16th 2010, 11:12pm

Dev nikt nie pisal bo nie potrzebujemy narazie pomocy do zamkow... mielismy full raid w zamku w tyco 60-80 lvl :) reszte zielonek poszlo na gebre na pewna smierc :) dalismy sie im wyszalec z tymi mieczykami. bo ostatnio brali nam takie nupki mieczyki i nie wiedzialy co z tym zrobic :) jesli ograniczymy sie do jenego zamku to zawsze ok 2 pt nie ma do niego dostepu ;/ wiec lipa;/ i gdzie tam miejsce dla deva? jak nawet swoich nie mamy gdzie wcisnac :)

a co do twojego posta haboryn to nie skomentuje bo zal .... sciska.
lag kontrolowany - takie cos nie istnieje...
kiedys mozna bylo zrobic takie cudenko ale nie dzisiaj... tego bugu dawno nie ma i laga kontrolowanego mozesz wywolac jedynie wylaczajac kabel od internetu :) i masz pobudke przy respie.
lagi ludzka rzecz. kazdy ją ma... ale zeby odrazu oskarzac o kontrolowane?
oczywiscie ze mozna kontrolowac. np. ja mam laga ze we mnie nic nie wchodzi to sobie biegne do przodu :) ale jak net sie odmuli to mam 100% smierc ;]

i gratki dla 300 bo mieli przez pierwsze 10 min przewage :) :thumbup:
za tydzien liczymy na wiekszy szturm :thumbsup:

• "Haborym" is male

Date of registration: Nov 2nd 2009

• Send private message

702

Monday, May 17th 2010, 7:38am

Moja chiquito w moim poście nie napisałem kto i z której strony korzystał z lagów kontrolowanych:) Więc nie wiem skąd Twoje oburzenie w tej sprawie:P Najwyraźniej winny sam się tłumaczy... Ja chciałem tego uniknąć ale sam się o to prosiłeś ;)

Zobaczymy jak wojenka potoczy się dzisiaj, powodzenia wszystkim oraz jak najmniejszych lagów ;)

Haborym.
Regulamin Forum | Tabela Kar - Forum | Rekrutacja Moderatorów Forum

"Nie ma takich bram w które my nie możemy wejść
Nie ma takich zmian których my nie możemy wnieść
Czasem dotykamy dna żeby większą siłę mieć [...]
Nikt nam nie zabroni my trzymamy w prawej dłoni i tętno
Na przekór monotonii każdy woli, czuje, goni to tępo
Co mówią oni w toni nie obchodzi mnie anonim i piekło [...]"

• "feniksv23" is male

Date of registration: Jul 3rd 2009

Kingdom: Derion

Guild: FCM/EuFoRia

• Send private message

703

Monday, May 17th 2010, 8:34am

Hubertus :D Nie wiem gdzie byłeś ale Bardziej koncentrowali my się na Obronie Patrona 2 razy Zabiłem Członka Crew niosącego Artefakt do potrzebny do przejęcia Posągu. Czasem lepiej Przegrać By poznać Taktykę wroga I dobrać odpowiednią taktykę na następną walkę. Nie poddamy się:D Ale frajda była nie zła :D

PIERWSZY LOGIN 17.03.O9

www.euforia.e-fora.pl

Liczyhrabia

Kłusownik

• "Liczyhrabia" is male

Date of registration: Aug 3rd 2009

Guild: 300Derian

• Send private message

704

Monday, May 17th 2010, 12:01pm

Banan chyba nastepnym razem nakrecimy filmik jak wbiegasz nie do ruszenia pod sama statue, gdzie nagle tracisz lagi, rzucasz nietykajke i zajmujesz wiezyczke. Albo jak 3-4 strzaly chaosu leca, by zniszczyc do bankowe pt i ani missa nie ma, ani nic a bankowe jak bylo tak dalej jest.
No mam nadzieje, ze gdy nasze 50-60te levle sie wyexpia to bedzie wygladalo troszke inaczej i beda jakies wieksze szanse :) a co mi sie nie podobalo ? Nie wiem w jakim celu wypozyczyliscie DVL,jakby Was bylo malo, szczegolnie tego Jackoo na potkach z ISa. Nie jest normalne ze ktoś potrafi przy jednej ucieczce lyknac 9-10 potow. Ogolnie u Was widzialem tylko 1-2 zielonych, u nas mniej wiecej polowa nie miala 70 lvlu :P Mam nadzieje, ze ich wyexpienie jest kwestia czasu.

went

Fachowiec

• "went" is male

Date of registration: Feb 27th 2010

Occupation: Ucze się:)

Guild: 300Derian

• Send private message

705

Monday, May 17th 2010, 1:19pm

Hehe... na wojnie o zamek miałem takie lagi, że nie byłem w stanie buffów rzucać:D mam nadzieje że za tydzień takich nie bdz. Coż, szanse mieliśmy małe, ponieważ wasza przewaga była zarówno w eq i jak i w lvl. Ale na początku było całkiem nieźle. Dopiero jak gracze od nas zaczęli brać miecze nie wiedząc do czego służą zdobyliście 3 posągi i nabraliście przewagi. Mam nadzieje że na następnej wojnie będziemy mieli lepszy skład.

Visek

Ban stały

• "Visek" is male
  • "Visek" has been banned

Date of registration: Sep 25th 2009

• Send private message

706

Monday, May 17th 2010, 2:40pm

Liczy, czasem normalne ze ktos moze miec, lagi, chociarz kto wie tak naprawde, kiedy ten lag jest kontrolowany a kiedy nie... Co do potkow z IS, to na wojnie wszystkie chwyty dozwolone przeciez, wiec mozna sobie lykac nawet po 50 naraz, tylko to kwestia indywidualna jak ktos na to patrzy, ja potkow uzylem tylko raz w wojnie o zamek, jako pozostalosci po wykupionym na probe zestawie zawodowca.
A cat is a lion in a jungle of small bushes.
~Indian Proverb

sdemonx

Kłusownik

Date of registration: May 4th 2009

• Send private message

707

Monday, May 17th 2010, 3:02pm

Visek , ja juz gralem w dziesiatki gier mmorpg, najczesciej duzo nie wyexpilem, ale jeszcze nigdzie nie widzalem zeby ktos przezyl przez to ze ma lagi. W 4story jak ja mam laga to po lagu jestem na dedzie przy mnichu, wiec albo wy te swoje lagi trenujecie zeby pomagaly, a nie szkodzily, albo nie wiem.

Huberus

Kłusownik

• "Huberus" is male

Date of registration: Jun 17th 2009

Occupation: student

Guild: Crew

• Send private message

708

Monday, May 17th 2010, 4:20pm

Lagi kontrolowane to akurat porazka... na waszym miejscu ubil bym tego kto je wymyslil.. derki valorki tu i tu mozna spotkac... zreszta wbijanie smoka na terenie w sciane sniezkami tez nie dozwolone, a w piatek na tym glownie sie trzymala obrona 300(kiedys tak tempki zrobili i jaki byl lament moze pamietacie?).. zamiast wypominac to i tamto lepiej samemu zaczac grac uczciwie... My na szczescie z euforia i malkuthem bez zadnych komplikacji sie bilismy:) lagi sie zdarzaly np. marekS, ale on ma cos z netem albo pc bo czesto go laguje:) co do tej koncetracji to zaczeliscie dopiero pilnowac pomnika jak my zdobylismy 3, wczesniej na wszelkie sposoby atakowaliscie;p musiala byc super jatka po lewej naszej bo widzialem mase kropek na radarku;p ja siedzialem po stronie drugiej gdzie magicD i hania biegali;) w koncu z nudow poszlismy i zajelismy i ten 4;p

• "Haborym" is male

• Send private message

709

Monday, May 17th 2010, 4:34pm

Huberus, co do obrony przez 300Derian wioski, chciałbym zwrócić tutaj uwagę iż udział w obronie nie brała wyłącznie gildia 300Derian:) Pomoc nadeszła od wszystkich gildii, od tych znanych jak i też od mniej znanych... Więc nie wolno także snuć takich pomówień... Przyznam się sam, iż nie patrzyłem czy ktoś próbuje zbugować smoka czy nie.... za bardzo byłem zajęty pomaganiem kolegą z gildii (leczeniem, buffami, itp.).

Co do moich wcześniejszych wypowiedzi, chciałbym zwrócić uwagę, iż pisząc pierwszego posta tylko delikatnie wspomniałem o coraz częstszym występowaniu lagów kontrolowanych podczas wojen. Moja opinia nie była skierowana do danej gildii (królestwa czy osoby), tyczyła się ona wszystkich. Mało tego, napisałem także, że należała się odrobina samokrytykii... Co wielu z Was powinno dać trochę do myślenia. Niestety Bananek, najwyraźniej odczuł że moje słowa na temat wymuszonych lagów strzeliły ewidentnie w niego (były skierowane do jego osoby), co skutkowało tym, iż sam skierował na siebie uwagę oraz potoczyły się kolejne sformułowania, jedne trafne, drugie mniej. Można by także stwierdzić, iż tylko winny się tłumaczy... ale cóż koniec, nie będę prowadził dalszej polemki na takim poziomie.

Co do samych potów z IS, muszę się przyznać sam z nich korzystam. Moim zdaniem jest to indywidualna sprawa kto oraz w jakim stopniu z nich korzysta, a wszelkiego rodzaju komentarze w tym kierunku ośmieszają samego autora.

Reasumując lagi kontrolowane występują zarówno po waszej jak i po naszej stronie. Trzeba tylko umieć się do tego przyznać, czasami świadomie, czasami nieświadomie (przykład Bananek). Musimy się tylko zjednoczyć, jako gracze i zacząć walczyć z graczami, którzy starają się popsuć nam dobrą zabawę.

Miejmy nadzieję, iż parę osób weźmie sobie moje słowa do "serca", przemyśli trochę zanim napisze kolejną odpowiedź oraz przemyśli swoje zachowanie podczas wojny czy sam nie widzi w nim jakiś zastrzeżeń i zastanowi się czy mógłby w nim coś zmienić.

Cóż pozostaje mi tylko życzyć powodzenia wszystkim na wojnie, przyjaciołom jak i wrogą:)

Powodzenia,
Haborym.

Huberus

Kłusownik

• "Huberus" is male

Date of registration: Jun 17th 2009

Occupation: student

Guild: Crew

• Send private message

710

Monday, May 17th 2010, 4:44pm

Lagi, skakanie na stunie(moze ktos stwierdzi ze dozwolone trzeba umiec tak robic; ale woj moze walczyc mieczem 2h na skillu z tarcza, tyle ze to jest karane banem) gra zaczyna coraz bardziej mimo wszystko przypominac pokaz magiczny w cyrku... nie rozumie co szkodzi komus poprostu przegrac albo stracic te 7 pkt honoru;p chyba was prad nie razi jak padacie;p

///edit by Pelor
Upomnienie za offtop

This post has been edited 1 times, last edit by "Pelor" (May 17th 2010, 7:13pm)

Falszywy

Kłusownik

• "Falszywy" is male

Date of registration: Mar 17th 2010

Occupation: Gram w 4s :D

Guild: CREW

• Send private message

711

Monday, May 17th 2010, 8:30pm

To co sie dzieje na wojnach to to masakra jest... TpElite znowu jakies uklady z derionem. Przykład na wojnach: derki nie bronia terenow, zostawiaja dla innych, nawet nie atakuja terenow na poludniu (TpElite bronilo - a raczej sie nudzilo bo nic sie nie dzialo tam). Jakas wymiana zamkow czy cos... wczesniej narzekaliscie ze sa czity, lagi i nie ma normalnych wojen, a teraz sami je psujecie. Zastanowcie sie czasami czego chcecie - normalnej wojenki czy ustawianego g***a. Znowu psuja sie wojenki a to wszystko przez to wielkie TpElite i ich przyjaciól zza płota... Tyle o wojenkach na dzisiaj
Pozdrawiam, Parszywek

"JakBanana głos, usłyszałem go
powiedział mi płacz - jak to on "

Visek

Ban stały

• "Visek" is male
  • "Visek" has been banned

Date of registration: Sep 25th 2009

• Send private message

712

Monday, May 17th 2010, 8:56pm

Drogi przedmówco. Wszyscy wiemy na czym polegają wojny. Wojny to nie tylko wprowadzanie w bląd przeciwnika, ale także uklady, sojusze itp.
Jezeli obie strony chca ugody, czy jakiegos porozumienia chwilowego, to czemu nie? Wszystko jest dozwolone o ile nie posuwa sie to do czitowania (lamania regulaminu gry).
Wiec bezsensowne jest narzekanie ze jak to nazwales "TpElite" majaj akies uklady. Przeciez to nie jest zabronione ani nic.
A cat is a lion in a jungle of small bushes.
~Indian Proverb

• "Haborym" is male

• Send private message

713

Monday, May 17th 2010, 8:57pm

Wojnę uważam za udaną :) Miejmy nadzieję iż nasz pobyt w hased nie uraził znacznej grupy osób z valo:P Nio ale nie smućcie się niedługo do Was wrócimy, tylko musimy popracować nad zgraniem:) A co do układów z TE to gildia 300Derian sobie wyprasza... piszę zapobiegawczo ;)

Haborym.

alczyk90

Przybłęda

Date of registration: Sep 6th 2009

• Send private message

714

Monday, May 17th 2010, 9:18pm

Ale przez wasze dogadywanie sie wojna traci urok, a chodzi tu tylko o bronie pvp tak wam na nich zalezy ze jestescie w stanie stac przez 30 minut i nudzic sie zamiast normalnie zdobywac tereny. Dzieki prawdziwej walce zdobycie broni pvp byloby prawdziwym wyzwaniem w obecnej sytuacji jest to wazeliniarstwo i ukladziki i nie zaprzeczajcie ani nie pieprzcie o sojuszach bo gdy Niepo podobno takie mieli (nie wiem nie gralem jeszcze wtedy jesli gralem to mialem okolo 10-40lvl) to byl wielki placz i lament a teraz uklady sa OK bo sa wam na reke -.- Ah jeszcze raz powtarzam ze nic nie wiem o jakichs ukladach Niepo - derion poniewaz nigdy nie uczestniczylem.

molek

Przybłęda

• "molek" is male

Date of registration: Apr 26th 2009

Occupation: Brak

• Send private message

715

Monday, May 17th 2010, 9:35pm

!

z tego co wiem nie ma nikt z nikim układów a wojna z derkami o zamek była piękną rzeźnia :) http://img299.imageshack.us/i/img00000092.jpg/
Nick w grze MolekPL , xMolek.
Królestwo Valorian.
Rasa Człowiek.
Profesja Łucznik.
Poziom 66,80
Gildia hmm a czy to ważne ?
"Ludzie łamiący prawo są śmieciami, jednak ludzie opuszczających swoich przyjaciół są gorsi od śmieci."

http://armory.theatreofdreams.pl/charact…Dreams&cn=Molek

alczyk90

Przybłęda

Date of registration: Sep 6th 2009

• Send private message

716

Monday, May 17th 2010, 9:44pm

"kto ma oczy ten widzi" jak przechodza tereny... reszte niech sobie kazdy dopowie

Upominam za spam
Sky

This post has been edited 1 times, last edit by "Sky" (May 18th 2010, 1:27pm)

XcamilloX

Przybłęda

Date of registration: Sep 21st 2009

• Send private message

717

Tuesday, May 18th 2010, 12:54am

Z powodu braku wypowiedzi ze strony ZT, wypowiem się ja :D
nawet nie atakuja terenow na poludniu (TpElite bronilo - a raczej sie nudzilo bo nic sie nie dzialo tam)
Nie wiem Parszywku czy zauważyłeś ale w Gebrze wyhaczyliśmy jeden teren. Później przez 15 minut w Tyco biliśmy się na drodze aż wkońcu doszliśmy do smoka w Tw. w dzungli i próbowaliśmy zdobyć ten teren do końca. Jeżeli masz jakąś konkretną gildie na myśli, napisz to. :) Sam się chętnie dowiem co to za układziki. ZT nie wchodzi w żadne interesy z TE a jeżeli chodzi Ci jednak o ZT to zrobię z nimi porządek :P hehe
Co do samej wojny to była walka Goliata z Dawidem. Na drodze atak valków na dwa fronty. Pod smokiem Nasze 5pt przeciwko niezliczonej ilości przecziwników nie miało za dużo szans ale biliśmy do końca :) Ogółem jeden wielki lag ale zabawa przednia.

Bananek

Ban stały

• "Bananek" is male
  • "Bananek" has been banned

Date of registration: Dec 23rd 2009

Occupation: Morderca

Guild: MorderczeBanany/ThunderElite

• Send private message

718

Tuesday, May 18th 2010, 1:42am

wiecie co proponuje wam wszystkim isc na sciane placzu :) wyplaczcie sie i bedzie git.
co do ukladow :

visek nie pisz ze uklady sa ok bo zadnych ukladow nie ma. niepokochani nie maja terenow to placza. to ze sie kisilismy raz pol godziny w jednej wiosce to nie moja wina. chcialem sobie obronic to obronilem. nie oddam ziemi byle kilku zielonkom. zreszta tam bylo pol gildi a drugie pol atakowalo sobie rekreacyjnie. jakie ja rozkazy wydam na wojnie to jest moj biznes i nic nikomu do tego. taka polityka. a z derionami co do wojny sie nie dogaduje bo nie obchodzi mnie czy oni zaatakuja mnie czy beda sie kisic w jednej wiosce.
na ten tydzien mam plan poludnie zostawic calkowicie i na polnocy pobawic sie ot tak. i tez zaraz bedzie ze dogadalem sie z derionami i wielki placz na forum (z tym to na sciane placzu).
Reasumując ukladow zadnych TE nie ma z Derionem i robimy na wojnach co nam sie podoba.
a jak alczyk kotku urok gry ci sie nie podoba to pograj sobie w tibie albo metina.

co do nazwy TpElite
nawet mi sie podoba ^^ bo skakanie po tp tez jest umiejetnoscia ^^ choc ciagle nam daleko do derionu to i tak ciagle sie uczymy :)

co do DVL'i w wojnie o zamek.
zabronicie im bic sie w zamkach? chcieli to przyszli pobawic sie razem z nami :) to jest zabawa grupowa wiec nie bede im zabieral przyjemnosci z bicia derionow ;] nikogo nie zmuszalem zeby przyszedl mi pomagac. mialem miejsce na wypad to wzielem chlopakow :)
o potkach IS nie bede sie wypowiadal. sam ich nie pije ale powiem ze zostaly stworzone po to by je pic. i tyle.

i co do moich cudownych lagow kontrolowanych :)
habciu zasmuce cie ale ja sie nie przyznawalem do zadnych lagow kontrolowanych :D napisalem ze to tylko ludzka rzecz i kazdy czasem zlapie mocnego laga przy takich obciazeniach serwera podczas wojny :) i to byl tylko przyklad jak moze wygaldac taki "kontrolowany lag"...
ale ty i tak zawsze musisz poplakac ja rozumiem. dla was to moge byc mistrzem lagow i wykorzystywania bugów w grze.
powiedz tu jeszcze ze przyznaje sie podswiadomie do tego ze mialem odpalonego legola i na pd+ za zabicie derionow dostawalem expa :thumbsup:
co do wchodzenia pod statuetke na lagu...
chcesz sprobowac tego to sproboj :) znajac zycie skonczy sie smiercia :) albo jak wylaczysz neta to pojdziesz wysoko w góry i bedziesz bawic sie w alpiniste...
probowalem wszystkich taktyk.. przywolanie z mieczykiem nie wypalilo bo mieczyk znikal. latanie krukiem z mieczykiem tak samo. zostal tradycyjny sposob czyli wejscie na piechotke pod statuetke ;]
a jak ja to robilem ze przejmowalem te statuetki to jest moja slodka tajemnica... mam nadzieje ze zatrudnia mnie w cyrku i podobalo sie wam show z bananem w roli glownej :)
widzialem pozniej ze wombacik podpatrzyl moja taktyke ale cos mu nie pyklo do konca ale wie o co tu chodzi.. i napewno nie o laga 8o zabraklo mu kaplana na plecach...

kolejne oskarzenia o lagi kontrolowane , o mistrzostwo w skakaniu po tp, o dogadywanie sie z derionem lub nawet o podsadzenie bomby atomowej w keter prosze kierowac do mnie na PW i nie nudzic ludzi na forum swoimi bajkami :love:

edit :
haborynie koffany za czikite to bedziesz smazyl sie w piekle :)
a Tobie liczy bede wdzieczny jak nakrecisz ze mna filmik :) w koncu bede mial glowna role i bede mial swoj filmik :D normalnie mi z nieba spadasz :) zaplace ci 2g jak zostaniesz moim rezyserem :thumbup: tylko musze przed wojna troche makijaz poprawic.. ehh
edit 2:
co do bankowego pt :P czesto mi zdejmujecie i te strzaly trafiaja we mnie ;] nieraz wczesniej zdaze sobie nietykalke rzucic i wtedy ani missa nie ma ani dmg. ten bug z banka wykorzystuje sie do pvp z wojkiem. bo jak toporek jest w locie to jak sie rzuci banke to on dolatuje i sie nic nie dzieje. i jak nieraz mnie traficie to ja na szybkiego stawiam kolejne bankowe :P mam restart skilli jeszcze jak bys nie wiedzial 8o to tyle z mojej strony. milego czytania lektury

This post has been edited 2 times, last edit by "Bananek" (May 18th 2010, 2:11am)

• "Haborym" is male

• Send private message

719

Tuesday, May 18th 2010, 6:15am

Oj Bananku, Bananku już nie płacz, nie płacz. Sam zacząłeś nagonkę na siebie, a teraz wielki płacz oraz lament... Powiem Ci tak, pamiętam jak spotkałem Cię na TD51 dziwnym trafem tam także chyba Twoim zdaniem jest bardzo duże obciążenie serwera... ;P No cóż nie będę w to wnikał.

Co do samej wojenki, Valorki drogie przestańcie snuć tutaj jakieś teorie spiskowe. To że ZT nie atakuje Tyco może mają jakiś powód, może należało pomyśleć, iż uzgodnili to z nami? Aaa no tak zapomniałem, takie myślenie jest raczej nie możliwe (przecież podobnież boli? Cóż ja i inne Derki tego nie odczuwają ;) ). Dobra tak więc napiszę wprost, ZT nie będzie atakować Tyco, pytacie się dlaczego? Cóż nie musicie wiedzieć:P Ale nie oskarżajcie nikogo o jakieś układy, spiski... Takie sytuacje stają się strasznie irytujące, a z waszej strony żałosne...

Gratuluje odwagi wczorajszym gildią z Hased, dzielnie z nami (300Derian) walczyli. Naprawdę świetna robota :thumbup:

Haborym.

Zanza2122

Kłusownik

Date of registration: May 25th 2009

• Send private message

720

Tuesday, May 18th 2010, 7:09am

ja powiem tylko tyle banan fajna ksiazka ciekawa w czytaniu buhub XD! :D

Upominam za spam
Sky
Postac: Zanza2122
Poziom: 73

Gra w której gracze przejęli kontrole nie jest już grą....
Walcz dla innych i siebie nie dla honoru ;p

This post has been edited 1 times, last edit by "Sky" (May 18th 2010, 1:22pm)